Zamieszczone przez Sev
Zabezpieczenie radia przed kradzieżą
Zwiń
X
-
Zabezpieczenie radia przed kradzieżą
Witam
fabryczne radia montowane są na standardowe śruby, i w przypadku kradzieży złodziej nie będzie miał żadnego problemu z ich odkręceniem.
Ostatnio wpadłem na pomysł wymiany tych śrub na takie z dość nietypowym łbem - wybór jest spory a próby odkręcenia bez odpowiedniego bitu raczej mało obiecujące ;-),
Poza tym myślałem też o zalutowaniu takiego łba na gładko, wtedy wyjećie radia będzie możliwe tylko z 220V lub jakąś gazową lutownicą ;-). Ale normalnie to radia się nie wyciąga nigdy - więc chyba żaden problem
Oczywiście jest to tylko sugestia co można zrobić i jak uprzykrzyć życie złodziejowi, natomiast pamiętajmy że nie tylko uczciwi userzy to czytają więc przemyślcie to dokładnie zanim się zdecydujecie na podanie jakiś swoich patentów/propozycji lub gdzieś widzianych zabezpieczeń
przykładowe bity ze strony Wiha, oczywiscie pierwsze trzy i ostatni mozna sobie darowac ;-)Załączone pliki- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
-
-
Zamieszczone przez shadoJac_ek, żebyś się tylko nie zdziwił, jak ci w ramach rewanżu zdemolują auto... Dojdziesz wtedy do wniosku, że delikatne wykręcenie radia to było najlepszą rzeczą jaką mogli zrobić....
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoJac_ek, żebyś się tylko nie zdziwił, jak ci w ramach rewanżu zdemolują auto...
Ja nie jestem z tych którzy po kradzieży potrafią sobie "odkupić" następnego dnia od złodzieja radio za 50 czy 100 zł, bo i o takich przypadkach słyszałem.
[ Dodano: Pią 25 Gru, 09 23:26 ]
Zamieszczone przez MaicroftW aucie ktore mam z firmy, a nalezy do prostych i popularnych szarpali dwa razy radio i w desce sa slady od podwazania bo radio nie chcialo wyjsc, a bylo tylko w takiej wciskanej ramce :roll:
Ja jestem jednak zwolennikiem utrudniania życia takim delikwentom- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
To może podłączać na noc auto pod 220V jak dotkną to im rączki uschną.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
mikolaj93, i to by było najlepszeOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftw koncu masz AC
P.S. Wiem, bo sam miałem taki przypadek... :evil:
Komentarz
-
-
pokręciłem się trochę po mieście, blachowkręty 4.2 x 16 są nie do dostania z takimi nietypowymi łbami jak spanner czy tri-wing, znacznie łatwiej znaleźć bity do odkręcenia niż śruby.
Pozostaje zalutować łeb :twisted:
I teraz pytanie - czy da się np do środka włożyć coś tak żeby było to łatwo później odlutować?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
ja moja skodzina pojechalem do polski na swieta rano dn.28,12,2009 ide do auta i szczena mi opadla moja OII stoi otwarta a w srodku dziura jak berlin nexusa niema troche sie wnerwilem myslac no ladnie teraz 850km bez radia no ale co zrobic po przyjezdzie do niemiec zglosilem to do ubezpieczalni i i radosc bo za ta kase co oni wyliczyli moge u kolegi "grygy" kupic cztery rns-y :lol:
Komentarz
-
Komentarz